capoeira

Capoeira is een verrassende mix van dans, acrobatiek, gevecht en muziek. Laat je niet misleiden door de sierlijke bewegingen die Capoeira rijk is. Capoeira is een lust voor het oog, maar tegelijkertijd ook meedogenloos! Capoeira is immers ontwikkeld door slaven in Brazilië die zich wilden bevrijden van hun meesters. Ongemerkt konden de slaven capoeira oefenen en spelen met elkaar omdat het lijkt op enkel een dans. Tegenwoordig is capoeira een wereldwijd bekende vechtkunst die rijk is aan cultuur en traditie uit Brazilië.

Capoeira vecht je niet, maar speel je samen met iemand anders in de roda. De roda is de kring waarbinnen je Capoeira speelt. Deze wordt gevormd door mensen die zingen, klappen en muziek maken. Aan het hoofd van de roda staan de muziekinstrumenten. Een goede roda is er één met veel energie die zorgt voor een ware explosie bij de spelers. Het Capoeira spel bestaat uit vraag en antwoord, met aanval en verdediging. Elk spel is weer anders en geen enkel spel is van te voren afgesproken. Dat maakt Capoeira zo uitdagend. Het is erg mooi om te zien, maar laat je niet afleiden door de mooie bewegingen van de ander! Capoeira is een vechtkunst, dus wees altijd voorbereid op een aanval.

In schooljaar 2023-2024 start een nieuwe workshop voor leerlingen uit de groepen 4, 5, 6 op de dinsdagmiddag 14:45-15:45 in ons speellokaal.

Capoeira door Cosme van 25 september t/m 20 oktober.

Wegens succes zal er een opnieuw een groep starten in november en december.

inschrijven:    e-mailstudiocapoeira@yahoo.com

Tijd: 14:30 uur in de aula, wat drinken/eten (zelf meegeven)  14:45-15:45 les

Lokaal: speellokaal begane grond, Kindercampus King

Kosten:  € 50,-

Docent: Cosme, STUDIO CAPOEIRA, www.studiocapoeira.nl