Voorlezen op het kinderdagverblijf

//Voorlezen op het kinderdagverblijf
  • Voorlezen

Voorlezen op het kinderdagverblijf

Het thema van de Kinderboekenweek was vriendschap. Op het kinderdagverblijf kwam er een mevrouw van de bibliotheek voorlezen. Ze had een kastje met vertelplaten mee. Zo konden alle kinderen het goed zien. Ze zaten ook echt helemaal in het verhaal, doordat er een klein knuffelkrokodilletje mee was. Iedereen mocht hem aaien, maar oh oh…. het krokodilletje was een beetje stout. Hij beet in kleine kinderteentjes. Het krokodilletje mocht onder een kleedje toekijken en luisteren naar het verhaal. Het verhaal ging over een krokodil . Hij zoekt een vriendje, maar doordat hij zo luidruchtig is laat hij alle kleine dieren schrikken. Totdat hij een heel groot nijlpaard tegenkwam… Hij brult dat de krokodil weg moet omdat hij zo vervelend is. De krokodil is heel verdrietig omdat niemand met hem wil spelen totdat… hij een andere krokodil tegenkomt en samen maken ze veel plezier. Alle kinderen hebben aandachtig zitten luisteren en toen we weer naar de groep gingen werd het kleine krokodilletje nog even geaaid. We kunnen het boek nog vaak lezen, want op het kinderdagverblijf hebben we het boek nu ook!

2018-11-19T16:43:38+00:00