De kinderen hebben een leuke week achter de rug! Met de bso kunnen we nog steeds niet op uitstapjes, maar gelukkig hebben we een creatief team. Zo kunnen we bijvoorbeeld workshops inhuren en dat is fijn. We hebben een streetdance workshop gehad van Jill en intussen was een andere groep pizza’s aan het bakken voor alle kinderen. Daarbij wordt rekening gehouden met hun voedingskeuze. De oudste groep heeft een speurtocht gedaan in de polder en is 2 keer gaan vissen. Vissen… dat is wat, hoor! Want je moet muisstil zijn en dat kunnen de kinderen echt. Peggy kwam dansoriëntatie geven, een combi van muziek en dans uit verschillende landen. Wat deden ze lekker mee en sommigen van pas 6 jaar oud konden in 3 talen een lied zingen.

Er was natuurlijk ook tijd om gewoon lekker te spelen of te knutselen. Er werden herfstukjes gemaakt en sommigen ontdekten papier maché. Er werden door de kinderen stapels pannenkoeken gebakken, want we bieden zelf ook kook-/bakactiviteiten aan altijd een succes. Een workshop pompoensoep maken werd gedaan door Kookjolieke. Zij werkt met kleine groepjes en is al vaker op de bso geweest. Er werden 3 grote pannen soep gemaakt en zelf gebakken soepstengels. Er werd hard gewerkt en na afloop mochten ze hun recept mee in een zelf versierd tasje. We hebben nog een vuurtje gemaakt waarop we zelf met de kinderen broodjes konden bakken en ook dat was een succes! Sommige kinderen wilden zelfs niet opgehaald worden. We gaan de komende periode natuurlijk verder om leuke dingen aan te bieden, maar belangrijk is dat de kinderen ook ruimte hebben voor hun eigen ideeën.

Groetjes van team bso Kindercampus King