Op de bso van Kindercampus King is altijd iets te doen. Doordat we onderdeel zijn van een IKC werken we goed samen met het kdv en de school, waardoor we de kinderen maar ook hun klasgenootjes, leerkrachten en ouders goed kennen. De bso-middag begint met een hartelijke begroeting en wat eten en drinken. Sommige kinderen gaan direct daarna creatief aan de gang. We hebben een enorm aanbod van boetseren tot naaien of een oud apparaat uit elkaar slopen. Dit alles naar behoefte en wanneer nodig onder toezicht of met begeleiding.

Er zijn ook kinderen die lekker in een hoekje gaan zitten en de rust opzoeken na een schooldag. Maar ook kinderen die willen sporten of lekker buitenspelen, muziek maken of computeren (met tijdlimiet), bakken of een gezelschapsspel doen… Te veel om op te noemen voor elk wat wils! Toch komt het wel eens voor dat iemand zegt: “Ik weet niet wat ik kan doen vandaag.” Dan proberen we gezamenlijk iets te vinden en hoor ik opeens: “Ik denk dat ik een uurtje langer blijf, want ik vind het zo leuk hier vandaag!”

Bij alles wat we aanbieden verliezen we de pedagogische visie en veiligheid niet uit het oog. Waar het om draait is uiteindelijk dat de kinderen zich thuis voelen en dat er heel veel mag en kan maar niets verplicht is. Als de dag erop zit, fiets ik vaak naar huis en denk: wat was het weer gezellig met de kinderen en geen een keer verloopt de dag hetzelfde!

Jose, pm’er BSO Kindercampus King